6 Gode Grunner Til At Quinoa Er Det Beste Alternativet For Deg

 

 

1. Quinoa kan konsumeres av personer med glutenintoleranse.

 

Quinoa er naturlig glutenfri. Husk at noen merker kan bli forurenset av andre korn som hvete under bearbeiding. Hvis du har cøliaki eller du er følsom for gluten, bruk bare merker som er sertifisert glutenfri. Vår Royal quinoa har glutenfri sertifisering.

 

2. Det inneholder mye kostfiber, og er gunstig for dem som ønsker å gå ned i vekt og opprettholde god tarmflora

 

For å gå ned i vekt, må du spise færre kalorier enn du forbrenner. Enkelte matvarer kan fremme vekttap, enten ved å øke metabolismen eller redusere appetitten. Quinoa har flere slike egenskaper. Det inneholder mye protein, som både kan øke metabolismen og redusere appetitten betydelig.

Den høye mengden fiber kan øke følelsen av metthet, noe som gjør at du spiser færre kalorier totalt sett. Ulike studier har funnet at det er 10–16 gram fiber per hver 100 gram quinoa. Dette er veldig høyt – mer enn dobbelt så høyt som de fleste korn.

 

3. Kostfiber opprettholder blodsukkeret og kolesterolnivået i blodet.

 

Quinoa har en lav glykemisk indeks, noe som er bra for blodsukkeret. Den glykemiske indeksen er et mål på hvor raskt mat øker blodsukkernivået.

Å spise mat som er høyt på den glykemiske indeksen, kan stimulere sult og bidra til overvekt. Slike matvarer har også vært knyttet til mange vanlige kroniske vestlige sykdommer som diabetes type 2 og hjertesykdom.

Quinoa har en glykemisk indeks på 53, som regnes som lav. Imidlertid er det viktig å huske på at det inneholder ganske mange karbohydrater. Derfor er det ikke et godt valg hvis du følger et lavkarbokosthold.

Quinoa vs brun ris – Hva er best? Quinoa vinner.

 

 

4. Quinoa er rik på magnesium som holder skjelettet sunt, og er bra for muskelene.

 

Mangan er en antioksidant, som hjelper til med å forhindre skade på mitokondrier under energiproduksjon, samt å beskytte røde blodlegemer og andre celler mot skader av frie radikaler.

 

 

5. Quinoa fungerer som betennelsesdempende og reduserer smerter og betennelser.

 

Quinoa har utmerkede antiinflammatoriske og antioksidant fordeler. Den inneholder flavonoider. Disse viktige molekylene har vist seg å ha antiinflammatoriske, antivirale og antidepressive effekter i dyreforsøk.

 

6. Høyt proteininnhold i Quinoa gjør det ideelt å inkludere som en del av det daglige kostholdet.

 

Quinoa er veldig enkelt å innlemme i kostholdet ditt. Det er velsmakende og passer bra sammen med mange matvarer. Du kan enkelt finne sunne og mangfoldige oppskrifter for hele familien på nettsiden vår. Oppskriftene inkluderer frokost, lunsj og middag.

 

Konklusjon

 

Quinoa er rik på fiber, mineraler, antioksidanter og inneholder alle de ni essensielle aminosyrene. Quinoa er en av de sunneste og mest næringsrike matvarene på planeten.

Det kan forbedre blodsukkeret og kolesterolnivået ditt og til og med hjelpe deg med å gå ned i vekt. Dessuten er det naturlig glutenfritt, deilig, allsidig og utrolig enkelt å tilberede.

Prøv våre Royal Quinoa-produkter for å oppnå alle disse positive helsefordelene.