Royal quinoa hamburguer

 

 

Royal Quinoa inneholder ikke gluten, og er en stor kilde til fiber.

I denne oppskriften viser vi hvordan du lager hamburger av Royal Quinoa med rødbeter i ekte gourment-stil. En trend vi i det siste har sett på mange restauranter med høy standard. 

 

Ingredienser

  • 1 kopp med Royal Quinoa (ca. 120 gr. Quinoa = 60 gr. Pr. Porsjon)
  • 2½ kopp vann
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts salt og pepper
  • ½ middels stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 liten rødbet tilberedt og skrellet
  • 1 ss soyasaus
  • 100 gram Royal Quinoamel eller hvetemel (valgfritt)
  • 1 egg
  • 1 avokado (valgfritt)

Forberedelse

  • Putt litt olivenolje i quinoaen og legg det i en gryte. Tilsett vannet, og litt salt.
  • La det koke på middels varme til quinoaen begynner å absorbere væsken. Når du ser at quinoaen har absorbert væsken helt, skru av varmen, dekk til gryten helt og la stå til kornet er helt kokt. Quinoa-matlaging tar vanligvis omtrent 20 minutter og ligner veldig på ris.

  • Knus rødbeter til de er most.

  • Skjær løk og hvitløksfedd i små biter og stek dem i en panne med 1 ss olivenolje. Fjern stekepannen og la den avkjøle seg litt.

  • Bland den ferdigkokte quinoaen, stekt løken og hvitløk, egg, knuste rødbeter, soyasaus og litt salt og pepper, i en stor bolle.

  • Bland godt til du har alle ingrediensene godt fordelt i deigen og la stå i ca 10 minutter. Hvis deigen er litt løs, tilsett litt quinoamel eller hvete (valgfritt).

  • Varm en stor stekepanne med 2 ss olivenolje.

  • Form hamburgere på ca. 8 cm i diameter og 2 cm. tykk

  • Legg hamburgerne i pannen og stek dem ved middels temperatur i cirka 5 minutter på hver side, eller til du ser at hamburgerne er gyldne og gjennomstekte.

  • Når hamburgerene er klare, legger du dem på hamburgerbrød eller annet brød etter ditt ønske.

Kokkens tips:

Du kan legge guacamole, salat eller potetsalat på hamburgeren din.