Royal quinoa hamburguer
Royal Quinoa inneholder ikke gluten, og er en stor kilde til fiber.
I denne oppskriften viser vi hvordan du lager hamburger av Royal Quinoa med rødbeter i ekte gourment-stil. En trend vi i det siste har sett på mange restauranter med høy standard.
Ingredienser
- 1 kopp med Royal Quinoa (ca. 120 gr. Quinoa = 60 gr. Pr. Porsjon)
- 2½ kopp vann
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt og pepper
- ½ middels stor løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 liten rødbet tilberedt og skrellet
- 1 ss soyasaus
- 100 gram Royal Quinoamel eller hvetemel (valgfritt)
- 1 egg
- 1 avokado (valgfritt)
Forberedelse
- Putt litt olivenolje i quinoaen og legg det i en gryte. Tilsett vannet, og litt salt.
-
La det koke på middels varme til quinoaen begynner å absorbere væsken. Når du ser at quinoaen har absorbert væsken helt, skru av varmen, dekk til gryten helt og la stå til kornet er helt kokt. Quinoa-matlaging tar vanligvis omtrent 20 minutter og ligner veldig på ris.
-
Knus rødbeter til de er most.
-
Skjær løk og hvitløksfedd i små biter og stek dem i en panne med 1 ss olivenolje. Fjern stekepannen og la den avkjøle seg litt.
-
Bland den ferdigkokte quinoaen, stekt løken og hvitløk, egg, knuste rødbeter, soyasaus og litt salt og pepper, i en stor bolle.
-
Bland godt til du har alle ingrediensene godt fordelt i deigen og la stå i ca 10 minutter. Hvis deigen er litt løs, tilsett litt quinoamel eller hvete (valgfritt).
-
Varm en stor stekepanne med 2 ss olivenolje.
-
Form hamburgere på ca. 8 cm i diameter og 2 cm. tykk
-
Legg hamburgerne i pannen og stek dem ved middels temperatur i cirka 5 minutter på hver side, eller til du ser at hamburgerne er gyldne og gjennomstekte.
- Når hamburgerene er klare, legger du dem på hamburgerbrød eller annet brød etter ditt ønske.
Kokkens tips:
Du kan legge guacamole, salat eller potetsalat på hamburgeren din.